Take the 2-minute tour ×
TeX - LaTeX Stack Exchange is a question and answer site for users of TeX, LaTeX, ConTeXt, and related typesetting systems. It's 100% free, no registration required.

I recently removed (most of) my installation of latex due to problems with the hyperref package. I reinstalled texlive using

sudo apt-get texlive texlive-latex-extra

which gave these messages (among other things):

Running mktexlsr. This may take some time... done.
Running updmap-sys. This may take some time... 
updmap-sys failed. Output has been stored in
/tmp/updmap.nxBASPom
Please include this file if you report a bug.

Sometimes, not accepting conffile updates in /etc/texmf/updmap.d
causes updmap-sys to fail.  Please check for files with extension
.dpkg-dist or .ucf-dist in this directory

dpkg: errors under treatment of tex-common (--configure):
under proces installed post-installation-script returned final stragegies 1
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

I can't run latex anymore. It gives the following answer:

kpathsea: Running mktefmt latex.fmt
I can't find the format file 'latex.fmt'!

I dont understand what is wrong. Can somebody help me?

share|improve this question

closed as too localized by Torbjørn T., egreg, Jubobs, Heiko Oberdiek, Stefan Kottwitz Jun 1 '13 at 23:30

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

1  
Sounds like you need to reinstall the base parts of the distribution texlive-latex-base etc. See e.g. tug.org/texlive/debian.html –  Andrew Swann May 26 '13 at 14:05
    
Please read what was written over there ....updmap-sys failed. Output has been stored in /tmp/updmap.nxBASPom Please include this file if you report a bug. You should show this file. Did you do a new installation of the whole TeX system, what are you running? sid? testing? stable? ... –  norbert May 28 '13 at 4:58
    
Ok! I am affraid that updmap-sys dint't say me much. I installed texlive2012 using directions on the internet. Now it works. –  Sisse May 30 '13 at 7:54

Browse other questions tagged or ask your own question.