Take the 2-minute tour ×
TeX - LaTeX Stack Exchange is a question and answer site for users of TeX, LaTeX, ConTeXt, and related typesetting systems. It's 100% free, no registration required.
\documentclass{standalone}
\usepackage{tikz}
\begin{document}

    \begin{tikzpicture}[domain=0:2]
      \path[fill=blue]  (0,0) -- plot function{x+1} -- (2,0);
    \end{tikzpicture}
    \begin{tikzpicture}[domain=0:2]
      \path[fill=blue]  plot function{x+1} -- (2,0)-- (0,0);
    \end{tikzpicture}

\end{document}

With pgf 2.1 the two pictures are identical but with pgf 3.0 I get

enter image description here

share|improve this question

closed as off-topic by Paul Gaborit, Adam Liter, Jubobs, Werner, dustin May 28 at 19:10

  • This question does not fall within the scope of TeX, LaTeX or related typesetting systems as defined in the help center.
If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

2  
No problem with an internal plot (plot(\x,{\x+1}))... –  Paul Gaborit Mar 12 at 13:08
    
@PaulGaborit Yes but it's not an explanation of my problem ! –  Alain Matthes Mar 13 at 15:12
    
IMHO, it is a bug in TikZ 3.0 with external gnuplot function plot. –  Paul Gaborit Mar 13 at 17:06
    
I created a ticket for this bug. So, I vote to close this question... –  Paul Gaborit May 28 at 18:29
4  
This question appears to be off-topic because it is about a bug in PGF/TikZ v3.0.0. –  Paul Gaborit May 28 at 18:30

Browse other questions tagged or ask your own question.