Take the 2-minute tour ×
TeX - LaTeX Stack Exchange is a question and answer site for users of TeX, LaTeX, ConTeXt, and related typesetting systems. It's 100% free, no registration required.

I'm working on my second ever Latex Beamer presentation, and loving the clean, professional appearance.

All compiles into PDF format no problem, until I try to use \framezoom(the image is .jpg). This fails:

\begin{frame}
\frametitle{Example}
\framezoom<1><2>[border] (0cm, 0cm) (2cm, 1.5cm)
\includegraphics[height=4cm]{02_pa}
\end{frame}

but works ok without the framezoom line. I'm using Texworks, and the last lines of the console are:

("C:\Program Files\MiKTeX 2.9\tex\latex\amsfonts\umsb.fd")
("C:\Program Files\MiKTeX 2.9\tex\latex\tipa\utipx.fd") [3] [4] [5]
<02_pa.jpg, id=50, 2377.88374pt x 2055.68pt> <use 02_pa.jpg>
Overfull \vbox (4.0187pt too high) detected at line 77
[6 <C:/Documents and Settings/Owner/My Documents/Beamer/02_pa.jpg>] [7]
[8] [9] [10] [11]
Runaway argument?
border] (0cm, 0cm) (2cm, 1.5cm) \includegraphics [height=4cm]{02_pa} \ETC.
! Paragraph ended before \beamer@framezoom was complete.
<to be read again> 
                   \par 
l.117 

I've found several examples of how to use the command, and I can't see what I'm doing wrong. Any suggestions?

share|improve this question
    
Welcome to TeX.sx! A tip: You can use backticks ` to mark your inline code as Peter did in his edit. There's also no need to 'sign' your post as your name automatically appears. –  Joseph Wright Oct 12 '11 at 19:55
    
Joseph thank you - you were correct! –  David_UK Oct 12 '11 at 20:06
    
I've posted this as an answer. (I wanted to check the code before I did.) –  Joseph Wright Oct 12 '11 at 20:08
add comment

2 Answers

instead of \includegraphics use the command \pgfimage. Then it should work.

\documentclass{beamer}
\begin{document}

\begin{frame}{Example}
\framezoom<1><2>[border](0cm, 0cm)(2cm, 1.5cm)

\pgfimage[height=8cm]{tiger}
\end{frame}
\end{document}

this worked for me.

share|improve this answer
    
Herbert thank you - it worked correctly once I had removed the spaces. –  David_UK Oct 12 '11 at 20:06
add comment

I've checked the beamer code, and the problem will be the space you have in the line

\framezoom<1><2>[border] (0cm, 0cm) (2cm, 1.5cm)

after [border]. The definition of the internal \beamer@framezoom macro is such that no space is allowed here, or indeed between the two sets of parentheses. Try

\framezoom<1><2>[border](0cm, 0cm)(2cm, 1.5cm)
share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.