Take the 2-minute tour ×
TeX - LaTeX Stack Exchange is a question and answer site for users of TeX, LaTeX, ConTeXt, and related typesetting systems. It's 100% free, no registration required.

When I put a number between parentheses it will vanished:

What is wrong?

MWE:

‎\documentclass{article}‎‎
‎\usepackage{hyperref}‎‎
‎‎‎
\usepackage{syntonly}

‎\usepackage{xepersian}‎‎

‎\settextfont{Tahoma‎}‎‎
‎\setdigitfont{Tahoma‎}‎
‎\setlatintextfont{Tahoma‎‎}‎
‎\begin{document}‎

‎\tableofcontents‎
‎\section{Test‎}
    ‎sdfsd‎ ‎f‎ ‎sfsdf‎ ‎5 ‎sdfs‎ ‎df‎ ‎(55)‎‎ ‎dgsdf‎

‎\end{document}‎‎

55 will not be displayed.

Update: When I use \usepackage{xltxtra‎}‎‎ instead of ‎\usepackage{xepersian}‎‎‎ it is displayed.

Is there a bug in the xepersian package?

share|improve this question
    
Welcome to TeX.sx! Please add a minimal working example (MWE) that illustrates your problem. For example, does this problem only happen in XeTeX, only with this particular font or language, etc.? –  Mike Renfro Apr 19 '12 at 14:12
    
@Mike Updated, .... –  PHPst Apr 19 '12 at 14:40
    
When I copy the above code to a file there seems to be some Unicode (zero-width?)space displayed as <200e> in Vim. My XeLaTeX didn't like that at all. Maybe this is the source of your issues? –  Martin Scharrer Apr 19 '12 at 14:46

1 Answer 1

up vote 6 down vote accepted

You are certainly using MikTeX. XeTex binary in MikTeX is buggy. Use TeXLive 2011 instead. See here, here and here. The last link is in Persian. I reported this bug of MiKTeX about a year ago to the author of MiKTeX but this bug has not been fixed yet.

Certainly not a xepersian bug because the following minimal working example gives the same result:

\documentclass{article}
\font\test="Scheherazade/ICU:script=arab;language=DFLT;"
\begin{document}\test
123 (123 abc 

123 (123abc

345  789)
\end{document}

So this certainly is a bug of MiKTeX.

share|improve this answer
    
No, Please read answers carefully before commenting. –  Simurgh12 Apr 19 '12 at 14:59
    
I am using miktek 2.9. The code that is mentioned in first link work correctly in my system. –  PHPst Apr 19 '12 at 15:08
    
If that works on your system, then your example should also work on your system. –  Simurgh12 Apr 19 '12 at 15:11
    
Thanks. is it possible to patch/update XeTex binary in MikTeX to fix its bug? Or any other trick instead of migrating to Texlive? –  PHPst Apr 19 '12 at 15:18
    
Well, the only way to patch XeTeX binary is that you need to compile XeTeX from source yourself. To update/replace XeTeX binary, you may use W32TeX: w32tex.org –  Simurgh12 Apr 19 '12 at 15:23

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.