Take the 2-minute tour ×
TeX - LaTeX Stack Exchange is a question and answer site for users of TeX, LaTeX, ConTeXt, and related typesetting systems. It's 100% free, no registration required.

I'm using MiKTeX 2.9 and TeXstudio 2.4 on Windows with europecv package but there's something wrong trying to load the europasslogo file.

My .tex document is pretty simple so far:

\documentclass[helvetica,narrow]{europecv}
\usepackage{graphicx}
\begin{document}
\begin{europecv}
\end{europecv}
\end{document}

But it fails with error File 'europasslogo' not found. \begin{europecv}. I have found the required file to be located in C:\Program Files (x86)\MiKTeX\doc\latex\europecv in both .pdf and .eps. I copied the PDF file to the same directory as my .tex file and it now works.

But this doesn't seem it should be required at all... Anyone knows how to fix it?

share|improve this question

closed as too localized by doncherry, Werner, Thorsten, Martin Schröder, zeroth Apr 24 '13 at 7:42

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
No problem here (TeX Live 2012). –  egreg Sep 4 '12 at 10:39
    
No problem also here, TeX Live 2012 on Mac OS, and compiling using pdflatex. You tagged your questions as XeTeX, try pdflatex maybe? –  Dror Sep 4 '12 at 11:46
    
@Dror Just changed my tags... I'm actually using pdflatex (I was having problems with XeTeX and accents) but the problem persists. –  Ricardo Amaral Sep 4 '12 at 11:49

1 Answer 1

up vote 8 down vote accepted

As you have already found out, it is a packaging error in MiKTeX, the files in

doc/latex/europecv/

except europecv.pdf belong to directory

tex/latex/europecv/

I have made a bug report.

Update 2012-09-05, Christian Schenk has fixed the bug in MiKTeX:

The bug has been fixed. The fix will be made available with the next update cycle. You can watch the MiKTeX project page for further information on the next update.

share|improve this answer
    
I realized that, eventually, but I tried to move all of them (except europecv.pdf) to tex/latex/europecv/ and it still doesn't load the logo. –  Ricardo Amaral Sep 4 '12 at 12:55
3  
You have to refresh the file name database. –  Heiko Oberdiek Sep 4 '12 at 13:28

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.