Take the 2-minute tour ×
TeX - LaTeX Stack Exchange is a question and answer site for users of TeX, LaTeX, ConTeXt, and related typesetting systems. It's 100% free, no registration required.
\documentclass[a4paper,12pt]{article}
\usepackage[dutch]{babel} % Quotes won't work without babel
\usepackage[utf8]{inputenc}  % This is very important!
\usepackage[T1]{fontenc}

\usepackage{graphicx}
\usepackage{wrapfig}
\usepackage[pdfborder={0 0 0}, breaklinks=true, pdftex=true, raiselinks=true]{hyperref}
\usepackage{tabularx}

\newcolumntype{Y}{>{\raggedright}X}

\begin{document}

\subsection{subsection}
\begin{tabularx}{\linewidth}{YY}\hline

\textbf{Plugin}
&\begin{wrapfigure}{r}{0.5\linewidth} \vspace{-10pt} \begin{center}         \includegraphics[width=1\linewidth]{pic.png} \end{center} \vspace{-10pt} \caption{some     caption name} \vspace{-10pt} \end{wrapfigure}
\tabularnewline \hline

See section \textit{section text} for further information\tabularnewline \hline

\textbf{Source Settings}\tabularnewline \hline

\textit{Source:} Choose the Source Type:
\begin{itemize}
\item  Separate 
\item  Side-by-Side 
\item  Top-Bottom \tabularnewline \hline
\end{itemize}

\end{tabularx}
\end{document}

I can´t find the mistake, maybe someone could help me with that one, please? I think it has something to do with the itemize environment, but I can´t figure out why.

share|improve this question
    
Unfortunately I don't think I have the skills to adeptly fix this issue, however in playing about, I've found that if you take out all the \tabularnewline \hline you get something that compiles with no errors. Hope this helps. –  E_L Nov 28 '12 at 8:36
    
@E_L: Thanks for the response, but it didn´t work for me, the compiler still says "! Extra }, or forgotten \endgroup. <recently read> \egroup". –  dima Nov 28 '12 at 8:42
    
Oh well, sorry I couldn't be of more help. Btw, what typesetting system and tex editor do you use? I wonder if the reason I got it to work is because I'm using MikTex and TeXnicCenter, and they are maybe configured differently or something? –  E_L Nov 28 '12 at 9:25
2  
The one \tabularnewline \hline is inside the itemize-environment. Beside this I find the idea to use wrapfig inside a tabular quite curious. What is the idea? –  Ulrike Fischer Nov 28 '12 at 9:35
    
@E_L: I am using TeXworks. And by the way, you were right, now i deleted the \tabularnewline \hline and it worked, but it didn´t work the first time hmm... but you were right –  dima Nov 28 '12 at 9:47

1 Answer 1

see itemize in a tabular environment

you had already figured that itemize was the problem, and a search in google would have taken you to that.

i coded the relevant cell as

\begin{parbox}{5cm}
\textit{Source:} Choose the Source Type:
\begin{itemize}
\item  Separate 
\item  Side-by-Side 
\item  Top-Bottom
\end{itemize}
\end{parbox}

and it worked.

without your png file, i stuck an inappropriate one of mine in there, and that highlighted the weirdness of using wrapfigure in the table (my png appeared way off to the right); what were you aiming to do there? i would guess that putting that in a parbox, too, would help -- something like

\begin{parbox}{5cm}
\includegraphics{pic.png}
\captionof{figure}{my picture}
\end{parbox}

would do the job (but would need \usepackage{caption} or \usepackage{capt-of}

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.