Take the 2-minute tour ×
TeX - LaTeX Stack Exchange is a question and answer site for users of TeX, LaTeX, ConTeXt, and related typesetting systems. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to put a description environment with some data in my presentation. But pdflatex compiles it without showing the part in [] of \item.

Minimal reproducing example:

\documentclass{beamer}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[english]{babel}
\usetheme{Bergen}
\usefonttheme[onlymath]{serif}
\usecolortheme{orchid}
\begin{document}
\begin{frame}
    \begin{description}
        \item[equ] lorem
        \item[$p = -\left(1 + \left(\dfrac{k}{k_g}\right)^2\right)$] ipsum.
    \end{description}
\end{frame}
\end{document}

Result: enter image description here

I've found that this is a problem with the color theme: orchid. But I have no idea how to fix it.

share|improve this question
1  
\usepackage{enumitem} in the preamble? –  hpesoj626 Dec 20 '12 at 10:15
    
I found that it didn't work, same problems as here. –  m0nhawk Dec 20 '12 at 10:33
2  
The Bergen theme loads \usecolortheme{orchid} and \useinnertheme{inmargin}, and it seems to be the combination of the two that causes the issue (removing \usecolortheme{orchid} from your MWE has no improvement). The description headings are there but they are in white, the same as the background colour. –  cyberSingularity Dec 20 '12 at 11:10
add comment

1 Answer 1

up vote 3 down vote accepted

The inheritance of colors in beamer isn't easy to follow but imho

\setbeamercolor{item}{parent=structure}

is the best to get around the problem.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.