2

I'm new to TeX and didn't find my answer anywhere else. I use TeXmaker and I want to use figbib for managing my figures. Unfortunately, I don't even get the sample file working. I followed the steps provided in the documentation, i.e. use latex, thenbibtex, thenlatex` at most 3 times until all cross-references has been updated. Unfortunately, it still says "Fig. ???". There are no figures visible. What did I do wrong?

When using BibTex it reads this:

This is BibTeX, Version 0.99d (MiKTeX 2.9) The top-level auxiliary file: figbib_sample.aux I found no \citation commands---while reading file figbib_sample.aux I found no \bibdata command---while reading file figbib_sample.aux I found no \bibstyle command---while reading file figbib_sample.aux (There were 3 error messages)

I didn't change anything, just extracted it from the .zip. Therefore I think that I can ignore this, but maybe I'm wrong...

3

I would guess that the problem is that Texmaker runs BibTeX on the wrong file. The BibTeX command in Texmaker will run

bibtex filename.aux

but for figbib you should run

bibtex filename.figbib

You can run the above command in a terminal if you prefer that, but you can also add a custom compilation command in Texmaker:

  1. Go to User --> Commands --> Edit User commands
  2. In an available slot, write the command

     bibtex %.figbib
    

    and give it a suitable name, e.g. figbibtex. The % is a placeholder for the basename of the file, i.e. filename without extension.

Now you can run the proper command with the given keyboard shortcut (e.g. Alt + Shift + F1).

  • Works better, but I still can't see any images. Now it looks like this. Using bibtex, there is no error. LaTex tells me "Underfull \hbox (badness 10000) in pragraph at lines 1--32". What am I doing wrong? – PsiSquared Nov 16 '13 at 10:17
  • @user41123 I don't really know what causes that. It works fine here with pdflatex - figbibtex - pdflatex - pdflatex - pdflatex. – Torbjørn T. Nov 16 '13 at 10:29
  • I just deleted all of my files, extracted them again and now it works just fine. Thanks a lot! – PsiSquared Nov 16 '13 at 10:31

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.