13

I'm receiving the following error

Command \" invalid in math mode on input line 60. 

where my input lines 58-61 are

\begin{equation}
\label{1}
\Delta x=x_{efter}-x_{före}
\end{equation}

The problem doesn't to be the \Delta. The problem seem to come from x_{efter}-x_{före}. I have tried to use $....$ but it doesn't work. I'm new to LaTeX but I think I have imported the correct packages.

1
  • 1
    Could it be the character ö that is unrecognized ?
    – Claudio
    Nov 11, 2013 at 16:32

1 Answer 1

12

The ligature ö consists of \"{o}, which can happen in text but not math mode. Here's how it should be used:

enter image description here

\documentclass{article}
\usepackage[utf8]{inputenc}% http://ctan.org/pkg/inputenc
\usepackage{amsmath}% http://ctan.org/pkg/amsmath
\begin{document}
\begin{equation}
  \Delta x = x_\text{efter} - x_\text{före} \label{eq:difference}
\end{equation}
\end{document}

amsmath provides \text{<stuff>} which prints <stuff> in text mode. inputenc allows you to specify ligature as-is in your code.

As a side-note, it's best to label things with descriptive names.

2
  • I already had the correct packages so the only thing I changed was \text{före} instead of x_{före}. Thanks for the help!
    – user2979859
    Nov 13, 2013 at 10:47
  • @Christoph the comment was aimed at \label{1} in the question Feb 2, 2016 at 15:57

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.