53

here's my thesis Latex files: http://www.mediafire.com/download/c7q8z4v6gv864rk/triet_thesis_clean.rar

Please help me to fix the error, I've tried all the things I can find with Google :( :

   ! Missing \endcsname inserted.
   <to be read again>
   \begingroup
   l.52 ...}intopreamble]Deobfuscation}{{4.1.1}{xii}}
   The control sequence marked <to be read again> should
   not appear between \csname and \endcsname.
   (D:\DH\Luan_Van_Tot_Nghiep\Latex\triet_thesis_test\LVTN.aux
53

You have a wrong character in one of your labels:

\subsection{LLVM}
\label{subsec:LLVMDeobfuscation}

where, between LLVM and Deobfuscation, you have the Unicode character U+200E (LEFT-TO-RIGHT MARK) that somehow sneaked in.

Retype the label and you should be OK.

| improve this answer | |
  • 16
    Thank you. I really appreciate your help. Could you tell me how you find out the reason :) ? – Minh-Triet Pham Tran Nov 26 '13 at 17:37
  • 9
    If you use the \usepackage{underscore} the '_' character in labels will cause this error. To fix this also use \usepackage[english]{babel} – Cyrille Dec 7 '15 at 12:07
  • I'm stuck with this error message, and I would love to know how I go about fixing it? – Andreas Storvik Strauman Mar 28 '18 at 15:14
  • @AndreasStorvikStrauman Difficult to say without an example. – egreg Mar 28 '18 at 15:50
  • 2
    @AndreasStorvikStrauman I copied the offending text and pasted on a multiconverter that shows every byte, for instance r12a.github.io/app-conversion – egreg Mar 28 '18 at 17:21
7

For others if you have not tried to delete all the generated files from pdflatex and bibtex, then do that before any other changes, because it could be a compilation error.

| improve this answer | |
3

I never wrote Vietnamese and don't know if it can be done with pdflatex. However, if I use xelatex instead and

\documentclass[a4paper,oneside]{report}
%\usepackage[utf8x]{vietnam}%% xelatex is by default utf8
\usepackage{fontspec}%% load unicode fonts
\usepackage{graphicx}
\usepackage{pdfpages}
\usepackage{suthesis-2e}
\begin{document}
 ...

I'll get a proper output with out any errors.

| improve this answer | |
  • 1
    Unfortunately, I have to write my thesis in Vietnamese :( . Could you help me a little bit further? – Minh-Triet Pham Tran Nov 26 '13 at 16:36
  • as I wrote: use may preamble and then run xelatex instead of pdflatex. Every editor ahopuld have such a button or topix for xelatex – user2478 Nov 26 '13 at 16:41
  • 1
    No, the OP probably won't get proper output: the error is caused by a spurious (invisibile) character in a label and probably all references to it will not be resolved. – egreg Nov 26 '13 at 17:45
  • I get all references right with xelatex – user2478 Nov 26 '13 at 18:29
  • 1
    You get references right provided you build \ref{...} by copy-pasting from the argument of \label. If you type directly \ref{subsec:LLVMDeobfuscation} you can't get a correct reference. – egreg Nov 27 '13 at 11:17

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.