1

I don't know what is going with Kile when I use the document class beamer. The pdf can successfully be generated after the compilation but I get many error messages. Please here a minimal working environment:

\documentclass{beamer}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage{default}

\begin{document}
\begin{frame}
 Presentation with beamer.
\end{frame}
\end{document}

I get the following after the compilation:

[PDFLaTeX] example.tex=>example.pdf(pdflatex)
[PDFLaTeX] finished with exit code 1
./example.tex:10:Font shape 'OT1/cmss/m/n' in size <4> not available (Font) size <5> substituted on input line 10...
[PDFLaTeX] 0errors, 2warnings, 0badboxes

I have already took the time to see in forums how so solve this problem but I didn't succeed! Any help would be more than appreciated! Thank you.

closed as unclear what you're asking by Torbjørn T., user31729, Claudio Fiandrino, Ian Thompson, Jesse Jun 7 '14 at 12:20

Please clarify your specific problem or add additional details to highlight exactly what you need. As it's currently written, it’s hard to tell exactly what you're asking. See the How to Ask page for help clarifying this question. If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

  • Add \usepackage{lmodern} \usepackage[T1]{fontenc} to your preamble. – Paul Gaborit Mar 12 '14 at 13:01
  • @PaulGaborit thank you! That's great! However, I get [PDFLaTeX] finished with exit code 1 but 0errors, 0warnings, 0badboxes – Math Student Mar 12 '14 at 13:03
  • @PaulGaborit Furthermore in my real presentation I get an other error message, a strange one: Undefined control sequence \begin{document}!! Please not that the pdf is generated without any problem and this kind of messages do not show up in a documentclass other than beamer! Any help please? – Math Student Mar 12 '14 at 13:07
  • the font message that you show is not an error it's just a message for information that you asked for a 4pt font but got a 5pt one but the error code being 1 is from the low level pdftex engine and does (or should) mean that you got a real error. That message isn't from pdftex it is from your editor, so either pdftex is generating an error or Kile is not correctly detecting the exit code. (I can't guess from here, and haven't use Kile) – David Carlisle Mar 12 '14 at 13:16
  • You are misreading the error message which will not say Undefined control sequence \begin{document}!! \begin{document} will be the location the error is detected, the undefined command will be shown on the line above – David Carlisle Mar 12 '14 at 13:18

Browse other questions tagged or ask your own question.