0

I have a problem in configuration color for the TeXstudio editor, mine is (LeLaTeX) since I used .eps figure.

Always gives me an error (undefined color), this problem recently appeared when the new TeXstudio was downloaded and I lost the previous configuration. (Previously, all my documents are compiled normally.)

Please, check the attachment to see my configuration.

enter image description here

enter image description here

enter image description here

  • Welcome to TeX.SX! Please help us to help you and add a minimal working example (MWE) that illustrates your problem. It will be much easier for us to reproduce your situation and find out what the issue is when we see compilable code, starting with \documentclass{...} and ending with \end{document}. A screenshot of 'half' code is not a good starting point. – user31729 Apr 29 '14 at 12:48
4

Most errors and warnings are caused by the class NSP1:

  • It contains \NeedsTeXFormat{LaTeX2e}[2012/01/01], but the most uptodate version is 2011/06/27 so far.
  • Probably NSP1.cls was copied from NSP.cls, thus NSP1.cls contains a wrong \ProvidesClass statement, it should contain the correct name:

    \ProvidesClass{NSP1}[...]
    
  • It has loaded package color, but missed option dvipsnames, which color definitions are used in the class color definitions.

    \RequirePackge[dvipsnames]{color}
    

    Then the five color errors should be resolved.

  • The class does not define \thepage. I do not know, whether this is intentional.

  • The class uses its own definition of \caption that is not supported by package caption. It depends on the redefinition, whether package caption can be used at all, or whether the class redefinition can be rewritten via package caption's features.

  • Overfull \hbox: Check your document. The .log file should tell an approximate line number. The objects are quite large, the box is more than 250pt too large.

  • ...

| improve this answer | |
  • Dear Heiko... NSP1 file as a supplement file (latex class) contains the color and other condition.. e.g \def\titlefont{\normalfont} \definecolor{abstractcolor}{named}{Dandelion} \definecolor{rulecolor}{named}{Bittersweet} it was work previosly but know not, i am sure that the problem in configuration – M. Rafi Apr 29 '14 at 14:33
  • @M.Rafi: Please read my answer. If you load package color without option dvipsnames, then the colors Dandelion, Bittersweet are not defined. – Heiko Oberdiek Apr 29 '14 at 15:15
  • Dear I did as you wrote \usepackage[LimeGreen]{color} \usepackage[PineGreen]{color}.. and the error is still the same – M. Rafi Apr 29 '14 at 17:35
  • @M.Rafi: The option is called dvipsnames, see grfguide. – Heiko Oberdiek Apr 29 '14 at 18:00
  • still the same problem, and still i think the problem in configuration since i used this code before with windows XP but know the new version of Text studio with Window 7 doesn't work – M. Rafi Apr 29 '14 at 18:21
0

Replace \definecolor{abstractcolor}{RGB}{178,233,188} \definecolor{rulecolor}{rgb}{0.5,0.5,0.5} instead of \definecolor{abstractcolor}{named}{limegreen} \definecolor{rulecolor}{named}{green} in NSP1.cls I was have the same problem.

| improve this answer | |
  • 1
    Is this an answer or not? You should not need to do this. If you load the package correctly, those colours exist as named colours. If you don't load the package with the correct options, they are undefined. – cfr Dec 21 '15 at 0:03

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.