0

This question already has an answer here:

Here's my minimal problem-causing example:

\documentclass{standalone}
\usepackage{fixltx2e}
\usepackage{amsmath}

\begin{document}

    \begin{subequations}
        \begin{align}
            a &= b + c\\
            a' &= b' + c'\\
        \end{align}
    \end{subequations}

\end{document}

Here's the log output:

line 14: Missing \endgroup inserted \end{align}
line 14: Missing \endgroup inserted \end{align}
line 14: Missing } inserted \end{align}
line 14: \begin{document} ended by \end{align}. \end{align}
line 14: Missing $ inserted \end{align}
line 14: Display math should end with $$ \end{align}
line 14: Extra \endgroup \end{align}
line 15: \begin{document} ended by \end{subequations}. \end{subequations}
line 15: Extra \endgroup \end{subequations}
line 17: Too many }'s \end{document}

What is the issue?

marked as duplicate by egreg, barbara beeton, Martin Schröder, Adam Liter, LaRiFaRi Jun 29 '14 at 22:08

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

  • 1
    You can't use display environments in standalone unless you're using the varwidth option. – egreg Jun 29 '14 at 21:04
  • @egreg This fixes my problem. Would you like to write up a super short answer I could accept? – user89 Jun 29 '14 at 21:12
  • not relevant to the error message, but you really shouldn't end an align structure with a double backslash -- it adds an unwanted blank line following the display. – barbara beeton Jun 29 '14 at 21:42
  • @barbarabeeton Thanks for letting me know that! I have made it a habit not to leave empty lines in align environments now. – user89 Jan 24 '15 at 21:52

Browse other questions tagged or ask your own question.