3

tkz-fct produces no plots, for instance I copied the following code from the manual:

    \documentclass{article}
    
    \usepackage{color}
    \usepackage{tikz}%
    \usepackage{tkz-euclide}
    \usepackage{tkz-fct} \usetkzobj{all}
    
    \begin{document}
    \begin{tikzpicture}[scale=.5]
    \tkzInit[xmax=100,xstep=10,
    ymax=1000000, ystep=100000]
    \tkzAxeX[right] \tkzAxeY[above]
    \tkzGrid \tkzFct[color=red,
    domain=0:100]{\x**3}
    \end{tikzpicture} 
    \end{document}

This results in the following picture:

enter image description here

gnuplot --version gives:

gnuplot 4.4 patchlevel 2

Any ideas how to solve the problem?

1
  • To complete my answer, you can search gnuplot in you system to verify if gnuplot works correctly. Then you need to use pgf 2.1 with tkz-base, fct etc. and the option "--shell-escape" is necessary to allow the execution of Gnuplot. There are several answers about this problem. – Alain Matthes May 21 '11 at 15:44
5

Your code works:

enter image description here

You need to read your .log file to verify two things:

  1. the path for gnuplot. If the path is fine then you must find a line like gnuplot executed or something like that

  2. if in your .log file, you have something like

    file.table not found,

    then you need to use the option --shell-escape or write18 in your script for the compilation.

The problem is the same with pgfplots or another package that uses gnuplot.

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.