3

I use the following lines of codes to use biblatex. It all works, but the following: At every citation the citation looks like: [ 1] instead of [1]. This is true for all citations in the document. And I'm out of ideas how to solve this. Any help is appreciated. Thanks a lot in advance.

\usepackage[backend=bibtex,style=numeric-comp,sorting=none,doi=false,isbn=false,dateabbrev=false]{biblatex}
\addbibresource{tail/MyBib.bib}
\AtEveryBibitem{%
\clearlist{language}
\ifentrytype{misc}{}
{
    \clearfield{url}%
    \clearfield{urlday}%
        \clearfield{urlmonth}%
        \clearfield{urlyear}%
    }
}
\AtEveryCitekey{
    \clearfield{url}%
    \clearfield{urlday}%
        \clearfield{urlmonth}%
        \clearfield{urlyear}%
}

\renewbibmacro*{volume+number+eid}{%
  \printfield{volume}%
%  \setunit*{\adddot}% DELETED
  \setunit*{\addnbspace}% NEW (optional); there's also \addnbthinspace
  \printfield{number}%
  \setunit{\addcomma\space}%
  \printfield{eid}}
\DeclareFieldFormat[article]{number}{\mkbibparens{#1}}

\renewbibmacro{in:}{%
  \ifentrytype{article}{}{\printtext{\bibstring{in}\intitlepunct}}}
1
  • Welcome to TeX.SX! % at the end of \AtEveryBibem lines is not so important, because the items are evaluated when TeX is still not typesetting the entry; conversely, they will produce a space when the code in \AtEveryCitekey is performed.
    – egreg
    Oct 12 '14 at 18:11
5

Use

\AtEveryCitekey{%  <--- You need the %

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.