0

I'm writing an article for Elsevier Journal which follows APA6e references; everything is fine except that the article starts from page 2 leaving page 1 blank with just double hyphen (==) in the middle. Here is how I write.

\documentclass[preprint,12pt,authoryear]{elsarticle}
\usepackage[natbibapa]{apacite}
\usepackage{float}
\usepackage{hyperref}
\usepackage[ruled,vlined,commentsnumbered]{algorithm2e}
\journal{Expert Systems with Applications}

\begin{document}
\begin{frontmatter}

\bibliographystyle{apacite}
\bibliography{myrefers}

\end{document}

How Can I rectify the problem?

  • 1
    Your first step should be by providing the community with a minimal working example (MWE) (please click and read this link) that replicates your problem. I notice that you open a frontmatter environment, but never close it. Then you also use a bibliography myrefers that we never see. Are all the packages you load really necessary? – Werner Nov 17 '14 at 5:26
  • 1
    Looks like some problem with apacite. – user11232 Nov 17 '14 at 6:36
  • @Werner: Even if I put frontmatter in comments, I still get first page blank. My bib file is as: @article{Freitas, author = { F.D. Freitas and A.F. de Souza and A.R. de Almeida}, title = {Prediction-based portfolio optimization using neural networks}, journal = {Neurocomputing}, volume = {72}, pages = {2155-2170}, year = {2009} } I use \cite as well as \citep. – Akhter Nov 17 '14 at 6:59
  • Try including a citation, as well as some text in the MWE, that way it would be in a more realistic form. – Markus Nov 17 '14 at 9:25
2

Do not use package apacite. Instead, use

\bibliographystyle{model5-names}
\biboptions{authoryear}

The model5-names bibliography style is included in the sample manuscript you can download from www.elsevier.com/latex.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.