0

I have a segmented document, namely I import packages through \input{Preambule}. However, the showlabels package does nothing when called in the Preambule file, but works when called in the main.

Does anyone knows anything about that, or has in mind another package to show labels that works when called in through an input command?

5
  • 1
    \input has virtually no affect on tex macros, it is exactly the same as just copying the contents of the file into eh main document. Please always include a complete small example document so people can reproduce the problem and test answers. Commented Jan 14, 2015 at 13:50
  • As usual, your wise advices brought results: neither input nor showlabels were at fault. Loading in the preamble file I tried to sort the packages used by categories and ended up loading showlabels before amsmath. It would appear they don't play nice with each other.
    – luneart
    Commented Jan 14, 2015 at 14:55
  • You could always try showkeys instead:-) Commented Jan 14, 2015 at 14:56
  • You could post a self answer, just to close the loop on this question, thanks. Commented Jan 14, 2015 at 14:57
  • I saw you were the author of showkeys, but I modified (kinda heavily) the output of showlabels so I'll stick to it ;)
    – luneart
    Commented Jan 14, 2015 at 14:57

1 Answer 1

2

As stated by @David-Carlisle, not a problem from input nor (not really) showlabels: just a conflit with amsmath. Always load showlabels after amsmath. Always.

1
  • after further reading, amsmath redefines latex's numbering macro, and showlabels patches the numbering macro (whether it's latex's or amsmath's). Hence why no error message were printed :/
    – luneart
    Commented Jan 14, 2015 at 15:29

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .