4

(I don't know whether this question is on-topic, but I will ask it anyway.)

I'using XeLaTeX and Beamer to prepare a presentation. The problem is that although the resultant pdf renders fine in Evince (Linux), the colors and the shapes look ugly in Okular (Linux) and Acrobat Reader (both Linux and Windows).

That wouldn't be a problem, If I could use my laptop in the presentation room. But this is not the case. Hence, I'm afraid that my presentation will look ugly and I will be embarrassed, even though I'm seeing it perfectly fine at the comfort of my home.

Here is the various program versions I'm running:

stathis:% xelatex --version
XeTeX 3.14159265-2.6-0.99991 (TeX Live 2014/Debian)
kpathsea version 6.2.0
Copyright 2014 SIL International, Jonathan Kew and Khaled Hosny.
There is NO warranty.  Redistribution of this software is
covered by the terms of both the XeTeX copyright and
the Lesser GNU General Public License.
For more information about these matters, see the file
named COPYING and the XeTeX source.
Primary author of XeTeX: Jonathan Kew.
Compiled with ICU version 52.1; using 52.1
Compiled with zlib version 1.2.8; using 1.2.8
Compiled with FreeType2 version 2.5.3; using 2.5.3
Compiled with Graphite2 version 1.2.4; using 1.2.4
Compiled with HarfBuzz version 0.9.29; using 0.9.35
Compiled with libpng version 1.6.10; using 1.6.10
Compiled with poppler version 0.26.2
Compiled with fontconfig version 2.11.1; using 2.11.1
stathis:%

I'm using the MgOpen Cosmetica font and regarding the images I embed in the pdf, I do se with \includegraphics{}.

Here is the good rendering: The good

And here is what I consider the ugly one: The ugly

Any thoughts on how to debug my problem? Am I doing something wrong at the TeX level?


I'm also providing two links to high resolution version of the images:

The good: http://dl.dropbox.com/u/25202446/good.png

The ugly: http://dl.dropbox.com/u/25202446/bad.png

Note that the tables in the images are graphics that I load with graphicx package. But I have similar problems with plain text.

10
  • 4
    Different PDF viewers render things in different ways. That, basically, is life. However, you don't say (1) what concerns you in particular or (2) anything about what you are doing at the TeX level. So it is hard to know (1) what the problem is and (2) whether it is due to something you are doing at the TeX level. A small, compilable document which reproduces the issue would be helpful. Though it is probably just PDF viewer differences which doesn't have anything to do with TeX. – cfr Apr 13 '15 at 2:06
  • Thanks @cfr for bothering. If you click on the links at the end of my question, you will probably realize what I mean by ugly. E.g., the 'i' in the word 'Patients' looks very bad. I will try to provide a MWE later today. Thanks. – stathisk Apr 13 '15 at 2:13
  • 1
    Does it resolve if you zoom in? If so, it is certainly a rendering issue. – cfr Apr 13 '15 at 2:25
  • 1
    Possible duplicate: tex.stackexchange.com/questions/9261/… – Paul Gaborit Jun 8 '15 at 13:21
  • 1

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.