0

I tried to compile the auctex from Emacs MELPA. The version is: 11.88.4

When I first open a .tex file, compile AUCTEX, and change to "TeX-latex-mode", Emacs will work properly, the menu bar also change to latex state.

However, when I close Emacs, restart Emacs again and open a .tex file, Emacs will give:

Debugger entered--Lisp error: (error "Autoloading failed to define function TeX-latex-mode")

And auctex will not work...

It seems the problem is in autoloading certain state when initialize the auctex for a tex file.

Any help?

8
  • Try just LaTeX-mode… AUCTeX should have 'advised' it to run its functionality. Apr 27, 2015 at 2:38
  • I do not quite understand. I didn't specific a "TeX-latex-mode". It is because I was in Tex-mode before I installed auctex. If I open new file after the auctex installed, emacs will give the error.
    – X.Arthur
    Apr 27, 2015 at 2:53
  • I assume you tried restarting Emacs? Apr 27, 2015 at 2:56
  • Yes. If not restarting, changing to Latex-mode will work. If restarting, it give the error...
    – X.Arthur
    Apr 27, 2015 at 3:03
  • Without more information about your configuration, it will be impossible to help. If it's of any use to you, feel free to use my configuration. Apr 27, 2015 at 3:05

1 Answer 1

1

Problem Solved! My mistake.

I modularised my init.el and separated the LaTeX settings to latex.el, which conflict with the latex.el in auctex.

I renamed the file to latex_settings and everyting works fine. (A small warning that no docstring for 'tex-start-shell', but that's fine.)

1
  • Yep, that'd be a problem :) I'm glad everything worked out. Apr 27, 2015 at 13:56

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .