1

Compiling the source without hyperref works perfectly well, but as soon as I use hyperref I get compilation errors.

%!TEX TS-program = xelatex
\documentclass[11pt, DIV=15, BCOR=10mm,parskip=half, headings=normal,openright,headsepline, 
chapterprefix=off]{scrbook}

\usepackage{setspace}
\usepackage{amsmath}
\usepackage{array}
\usepackage{calc}
\usepackage{amsthm}
\usepackage{enumitem}
\usepackage{multicol}
\usepackage{multirow}
\usepackage{supertabular}
\usepackage{longtable}
\usepackage{fontspec}
\usepackage{chappg}
\pagenumbering{bychapter}
\usepackage{booktabs}
\usepackage[colorlinks=true,linktoc=all,hypertexnames=false,naturalnames=true]{hyperref}

\usepackage{polyglossia}
\newfontfamily\arabicfont[Script=Arabic, Mapping=arabicdigits, Scale=1.6]{Scheherazade}
\newfontfamily\bold[Script=Arabic, Mapping=arabicdigits, Scale=1.2]{Times New Roman}
\setmainlanguage{english}
\setotherlanguage{arabic}

\newcommand\ba[1]{\textbf{\bold{#1}}\arabicfont}
\newcommand\rl{\textarabic}
\newcommand{\ty}{\texttt}
\newcommand{\tb}{\textbf}
\newcommand\HRule{\noindent\rule{\linewidth}{1.5pt}}

\begin{document}
  \begin{tabular}{|>{\small\raggedright\hspace{0pt}}p{48mm} 
                  |>{\raggedleft  \hspace{0pt}}p{50mm} 
                  |>{\raggedleft   \hspace{0pt}\arraybackslash}p{50mm} |} \hline   
    They (f., pl.) are not students in this school.                                                             &   
    \rl{لَسْنَ طالباتٍ في هذه المدرسةِ.}                                                            &
    \rl{1. هن طالبات في هذه المدرسة.}                                           \\ \cline{1-2}
    They were students in this school.                                                              &
    \rl{كُنَّ طالباتٍ في هذه المدرسةِ.}                                                         &
                                                                                                                                    \\ \cline{1-2}
    They were not students in this school.                                                             &    
    \rl{لم يَكُنَّ طالباتٍ في هذه المدرسةِ.}                                                            &       
                                                                    \\ \hline       
\end{tabular}   

\end{document}
8
  • Welcome to TeX.SX! It seems that loading longtable after hyperref circumvents the issue.
    – egreg
    Jul 3, 2015 at 13:32
  • @egreg odd. I'll see if I can trace but that may just be the way it is, probably you should make an answer anyway saying that, so people find it. Jul 3, 2015 at 14:05
  • @DavidCarlisle: Fixed the problem in version 17.5 of bidi and just uploaded to CTAN.
    – user81070
    Jul 3, 2015 at 14:30
  • @user81070 ah thanks I was going to look at the weekend, but sounds like I don't need to now:-) Jul 3, 2015 at 14:41
  • @user81070 are you a regular going under a new name (since you updated bidi?) Jul 3, 2015 at 14:42

1 Answer 1

2

It seems that loading longtable after hyperref circumvents the problem.

This has something to do with the scrbook class, though, as if I use book instead, the problem doesn't show up.

1
  • Fixed the problem in version 17.5 of bidi and just uploaded to CTAN.
    – user81070
    Jul 3, 2015 at 14:30

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .