2

I'm on Windows, with latest and fully updated MiKTeX. I try to compile a document with lualatex test.tex where test.tex is

\documentclass{scrartcl}
\usepackage{fontspec}
\begin{document}
code
\end{document}

LuaTeX stops without any error message. In the console it says

("D:/Program Files/MiKTeX 2.9/tex/luatex/luaotfload/luaotfload.sty"(using cache:

 C:/Users/Márton/AppData/Local/MiKTeX/2.9/luatex-cache/generic)
Sorry, but lualatex did not succeed.

The log file hopefully contains the information to get MiKTeX going again:

  C:/Users/Márton/AppData/Local/MiKTeX/2.9/miktex/log/lualatex.log

but because my username has accents in it, the mentioned log file is in fact in

  C:/Users/Márton/AppData/Local/MiKTeX/2.9/miktex/log/lualatex.log

and its contents are

2016-04-28 19:51:39,822+0200 FATAL lualatex - MultiByteToWideChar() did not succeed; last error code is 1113
2016-04-28 19:51:59,022+0200 FATAL lualatex - MultiByteToWideChar() did not succeed; last error code is 1113
2016-04-28 20:04:06,131+0200 FATAL lualatex - MultiByteToWideChar() did not succeed; last error code is 1113
2016-04-28 20:10:33,633+0200 FATAL lualatex - MultiByteToWideChar() did not succeed; last error code is 1113
2016-04-28 20:10:45,353+0200 FATAL lualatex - MultiByteToWideChar() did not succeed; last error code is 1113
2016-04-28 20:10:58,151+0200 FATAL lualatex - MultiByteToWideChar() did not succeed; last error code is 1113
2016-04-28 20:11:19,169+0200 FATAL lualatex - MultiByteToWideChar() did not succeed; last error code is 1113
2016-04-28 20:11:52,976+0200 FATAL lualatex - MultiByteToWideChar() did not succeed; last error code is 1113
7
  • 1
    The miktex binary won't work with the current luaotfload. You could try the newer luatex from the next repository miktex.org/announcement/miktex-next-5900. You will then also need the Luaotfload v2.7-fix-1 from here: github.com/lualatex/luaotfload/releases (I don't know if it will solve your name problem). There you can also get the older luaotfload 2.6. Apr 28 '16 at 18:27
  • @UlrikeFischer or wait for the bugfix... so it is indeed a bug. I'll use XeTeX for now. Thanks.
    – marczellm
    Apr 28 '16 at 18:36
  • 1
    Bugfixes don't happen out-of-blue. Someone has to report the problem. Apr 28 '16 at 18:47
  • @UlrikeFischer is it a MiKTeX or a LuaTeX bug? where can I check if it's reported already and report it if not?
    – marczellm
    Apr 28 '16 at 18:49
  • 1
    Imho there wasn't a update of some binary, only luaotfload. So if there is a bug it is probably in luaotfload. But you will have to test it with the new luatex from miktex next. Or find a texlive 2016 pretester with such an user name. Apr 28 '16 at 19:24
2

Bug seems to be fixed in latest LuaTeX from MiKTeX.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.