0

I am using MikTeX 2.9, and trying to get the reledmac package working with luatexja. Both packages work fine if I try to use them on their own, but if I combine them I get the same error whether or not there's actually any Japanese text in the file.

If I have both packages included in a file that doesn't try to use the reledmac features, it works (e.g. just a begin document, "hi", and end document). Japanese text works fine as well.

Here is a minimal sample that attempts to use reledmac:

\documentclass{article}
\usepackage{luatexja}
\usepackage{reledmac}
\begin{document}
\beginnumbering
\pstart
hello world
\pend
\endnumbering
\end{document}

If I comment out the \usepackage{luatexja} it works fine. But with that in there, I get the following error:

Section 1 (./untitled-2.1) (./untitled-2.eledsec1)error: ...a/Roaming/MiKTeX/2.9/tex/luatex/luatexja/ltj-jfmglue.lua:538: attempt to call field '?' (a nil value) .

to be read again \ltj@@reset@badness

l.9 \endnumbering

?

I would guess this to be some sort of encoding issue, but there's no actual Japanese text in the file.

  • I think it is a bug of reledmac. In order to let me do more investigation, please open an issue on github page. – Maïeul Jul 25 '16 at 21:17
  • but the better should be to send an email to both luatexja and me … because I have made some test and for now I can't see what are the modification made by luatexja which cause problem – Maïeul Jul 25 '16 at 21:46
  • I asked on the luatexja forum and they fixed it for me, so it is working now. osdn.jp/projects/luatex-ja/forums/25558/37917 – Chris Kern Jul 31 '16 at 0:20
1

As I mentioned in a comment above, the author of luatexja fixed this for me; you can download the updated file from osdn.jp/projects/luatex-ja/forums/25558/37917 Hopefully it will be included in the next release.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.