4

I am writing a JACS communication Supporting Information in Latex using achemso package where the manuscript type set to suppinfo.

\documentclass[journal=jacsat,manuscript=suppinfo]{achemso}

I am then calling for the contents (sections and subsections) with:

\tableofcontents

As here in the simplified form

\documentclass[journal=jacsat,manuscript=suppinfo]{achemso}
\title{Title goes here}

\begin{document}

\tableofcontents

\section{Header 1}
\subsection{Header 1.1}
\subsection{Header 1.2}
\subsection{Header 1.3}
\subsection{Header 1.4}
\section{Header 3}
\section{Header 4}
\section{Header 5}
\section{Header 6}

\end{document}

But I get an empty contents section enter image description here

How can I fix that?

4
  • Do you compile your document twice? Welcome to TeX.SE!
    – Zarko
    Commented May 9, 2017 at 12:20
  • Yes I did multiple times but doesn't work.. Thanks! Commented May 9, 2017 at 12:21
  • unfortunately I'n not familiar with achemso document class. With article your MWE works as expected. Hopefully here are some users who will be able help you.
    – Zarko
    Commented May 9, 2017 at 12:38
  • indeed it is something related to the achemso package. I also tried with simple article class and it works... Commented May 9, 2017 at 12:42

1 Answer 1

3

The standard settings used unnumbered sections for supinfo: these are not written to the .toc file. You need to add

\SectionNumbersOn

before \begin{document} to reactivate them.

1
  • it worked like a charm! Thanks a lot Joseph! Commented May 9, 2017 at 14:14

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .