0

Fresh new with LaTeX, I've a problem with moderncvtheme :

\url{http://machin.net/cours-­truc} 

give me

http://machin.net/cours-\discretionary{-}{}{}truc

in the final PDF.

Here's my code :

\documentclass[10pt,a4paper,roman]{moderncv}
\moderncvtheme[blue]{classic}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[scale=0.90]{geometry}
\nopagenumbers{}
\title{Conservateur des bibliothèques}
\firstname{Daniel}
\familyname{Bourrion}
\social[twitter][twitter.com/dbourrion]{dbourrion}
\usepackage{graphicx}
\begin{document}
\maketitle
\section{Parcours professionnel}
\cventry {2009}{La balade des bibs}{}{Master Pro Histoire et Document, spécialité Métiers des archives et des bibliothèques.
\url {http://fr.slideshare.net/dbourrion/cours-­m2­-histoire­-archives­-bibliothques­-30112009}}{}{}
Same result with : 
\href{http://fr.slideshare.net/dbourrion/cours-­m2­-histoire­-archives­-bibliothques­-30112009}{http://fr.slideshare.net/dbourrion/cours-­m2­-histoire­-archives­-bibliothques­-30112009}
\end{document}

Any idea ? Thanks. Best regards. D.

  • 1
    Welcome to LaTeX! Welcome to TeX.SX! Please help us help you and add a minimal working example (MWE) that illustrates your problem. Reproducing the problem and finding out what the issue is will be much easier when we see compilable code, starting with \documentclass{...} and ending with \end{document}. – Moriambar May 13 '17 at 7:32
  • Hi. Yep, please a look : – dbourrion May 13 '17 at 11:20
1

Moderncv provides the \link[text]{actual link} and \httplink(same syntax) for displaying links. Those work fine for me, you should try and stick with them. Unfortunately I'm on mobile thus unable to provide an example

  • Hi. Thanks for the help but \httplink[httplink http://fr.slideshare.net/dbourrion/m2­-bibproangers2015­52928296]{fr.slideshare.net/dbourrion/m2­-bibproangers2015­52928296} comes out in my pdf like http://fr.slideshare.net/dbourrion/m2\discretionary {-}{}{}-bibproangers2015\discretionary {-}{}{}52928296 Too bad :( – dbourrion May 13 '17 at 15:16
  • @dbourrion of course you shouldn't put the actual link in the optional argument of httplink – Moriambar May 14 '17 at 18:28
  • 1
    Oh... got it - I was typing httplink[httplink text]{actual link}but the right way is httplink[text]{actual link} It works now, thanks – dbourrion May 15 '17 at 6:21

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.