0

I start with posting the smallest segment of code I was able to create for reproducing this problem:

\documentclass[usenames,dvipsnames,a0paper, subcolspace = 3 mm, colspace = 3 mm, landscape, innermargin = 0 mm,  margin = 0 mm, blockhorizontalspace = 5 mm, blockverticalspace = 5 mm, 25 pt]{tikzposter} 

\usetheme{Envelope} % See Section 5 (Rätt okej!)
\usecolorstyle[colorPalette=BrownBlueOrange]{Germany}

\tikzposterlatexaffectionproofoff

\begin{document}

\makeatletter
    \setlength{\TP@blocktop}{.495\textheight}
\makeatother

\settitle{ }

\begin{columns}
    \column{0.49975}
    \colorlet{blockbodybgcolor}{MidnightBlue!100}
    \block[bodyoffsetx = 0 mm, bodyoffsety=-2cm,bodyverticalshift = 0 mm,bodyinnersep = 3 mm,titleinnersep = 0em,roundedcorners=0]{}{\color{white} \fontsize{80pt}{80pt}\selectfont \flushleft \bf{Main question? \\ \fontsize{60pt}{60pt}\selectfont \begin{description}
                                                                                                                                           \item[ $\bullet$] Bullet 1 description
                                                                                                                                           \item[ $\bullet$] Bullet 2 description
    \begin{itemize}
                                                                      \item Bullet 1 itemize
                                                                      \item Bullet 2 itemize
    \colorlet{blockbodybgcolor}{white!60}
\end{columns}

\end{document} 

And the resulting figure:

Figure showing problems occuring with bullet lists in blocks using tikzposter

There you can see that using the "normal" bullet list approach, the bullets will begin before/outside the beginning of the block.

I dound a trick to go around it, with desrciptive list and \item[ $\bullet$]. That is however a "cheap solution" and should not have to be like that.

Any suggestions what I did wrong in the first place?

Thanks on advance!

  • 1
    You are tampering with a lot of 'seps". Have you tried to uncomment those and see which of those drives the change in the list behavior? Also this link may be helpful to sort those out or as a starting point for a workaround. – Matthias Arras Jul 25 '18 at 18:46
  • I'm not perfectly sure if I understand what you mean by "seps" here. – Lars Abrahamsson Jul 25 '18 at 19:18
  • 1
    bodyinnersep = 3 mm,titleinnersep = 0em and friends... I guess the question is, if you start with a blank tikzposter, without invoking all the optional length changes (to the documentclass) and/or the block, do you have the same issue? – Matthias Arras Jul 25 '18 at 19:21
  • 1
    Matthias: But you were right in that is somehow was related to some of these settings. It works out fine now it seems. After some cleansing. – Lars Abrahamsson Jul 25 '18 at 22:45
  • 1
    Glad you could work it out. Maybe just answer your own question, i.e., provide the cleansed source code, and explain what the problem was, so others may benefit in the future. – Matthias Arras Jul 26 '18 at 20:57

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.