7

This is a bit strange but LyX installed on my system which has now MacOS Mojave has stopped showing boldface letters. It was working perfectly on MacOS Sierra. Initially, I had LyX 2.3.0, I tried upgrading it to 2.3.1 but that didn't work either. I tried searching it on Google but found no relevant information. Does anyone have any idea of what's going on?

  • Welcome to TeX.SE! Is the bold text also missing when you view the PDF, or only in the editor? – Marijn Sep 28 '18 at 12:17
  • 1
    Its only in the editor. – Ramanuja Sep 28 '18 at 15:21
  • 1
    In that case there might be a problem with the settings for the editor font, you could try to select another font to test if that is indeed the problem (see tex.stackexchange.com/questions/254943/editor-font-in-lyx). – Marijn Sep 28 '18 at 15:27
  • Thank you. But this isn't working. – Ramanuja Sep 28 '18 at 15:38
  • 1
    @wolfsatthedoor Resolved:27 Sep '18 9:55 AM try download 2.32 lyx.org/Download – user170109 Feb 27 '19 at 1:11
7

Attempting to answer the question of "Does anyone have any idea of what's going on?", this is a bug that is specific to using LyX with Mojave, and is tracked at https://www.lyx.org/trac/ticket/11271. This does not appear to be a LyX bug. You can follow an upstream Qt bug report here: https://bugreports.qt.io/browse/QTBUG-69955.

As for when LyX could include a fix, first Qt would need to provide a fix in a new version of Qt. Then, LyX would need to use at least that version of Qt to build a new LyX version. If you are interested in building both Qt and then LyX, write to lyx-devel@lists.lyx.org and we can try to help you. If you don't have experience with this type of thing, it might take a while to get set up.

| improve this answer | |

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.