2

i hope you are doing well. I am doing in latex a beamer presentation. in one frame I am including several equations, but they do not appear in the slide. here is my MWE.

    \documentclass{beamer}
\mode<presentation> {
\usetheme{Madrid}}
\usepackage{mathrsfs}
\usepackage{tabularx}
\usepackage{booktabs}
\begin{document}
\begin{frame}{Methodology}
\begin{block}{Levinsohn dhe Petrin (2003)}


$$Y_{it}=A_{it}K_{it}L_{it}M_{it}$$\pause 
$$y_{it}= \beta_{0} + \beta_{l} l_{it} + \beta_{k} k_{it} +\omega_{it} + \epsilon_{it}$$\pause 
$$m_{it}=f(k_{it};\omega_{it})$$ \pause 
$$\omega_{it}=f(k_{it};m_{it})$$ \pause
$$ \hat{A}_{it}= \beta_{0}+ \hat{\omega}_{it}$$\pause
$$ \hat{A}_{it}= y_{it} - \beta{k}k_{it}- \hat{\beta}_{l}l_{it}$$\pause 
$$TFP=exp(\hat{A}_{it})$$


\end{block}

\end{frame}
\end{document}

Can you please suggest any possible solution?

thank you

  • 1
    A few notes: (1) you should never use $$...$$ with LaTeX it does not comply to LaTeX configurations. In this case I'd just use the gather* env, though read the beamer manual on how to apply \pause to rows in gather and friends. (2) use \exp not exp which is the same as e·x·p – daleif Aug 19 at 9:13
6

Converting to gather* works just fine out of the box and does not have the large spacing between items that $$...$$ comes with ($$...$$ should never be used in LaTeX)

\documentclass{beamer}
\mode<presentation> {
\usetheme{Madrid}}
\usepackage{mathrsfs}
\usepackage{tabularx}
\usepackage{booktabs}

% just if you are not using the nav bar
\beamertemplatenavigationsymbolsempty


\begin{document}
\begin{frame}{Methodology}
\begin{block}{Levinsohn dhe Petrin (2003)}
\begin{gather*}
  \uncover<+->{Y_{it}=A_{it}K_{it}L_{it}M_{it}  \\}
  \uncover<+->{ y_{it}= \beta_{0} + \beta_{l} l_{it} + \beta_{k} k_{it}
    +\omega_{it} + \epsilon_{it} \\}
  \uncover<+->{ m_{it}=f(k_{it};\omega_{it})\\}
  \uncover<+->{
    \omega_{it}=f(k_{it};m_{it})\\}
  \uncover<+->{   \hat{A}_{it}= \beta_{0}+ \hat{\omega}_{it} \\}
  \uncover<+->{
    \hat{A}_{it}= y_{it} - \beta{k}k_{it}- \hat{\beta}_{l}l_{it}
    \\}
  \uncover<+->{
    TFP=exp(\hat{A}_{it})
  }
\end{gather*}


\end{block}


\end{frame}
\end{document}

Yes, having to add \uncover is annoying, but as the beamer manual says, amsmath does some very tricky things behind the scenes so this is the only thing that works.

BTW to give your code a good formatting mark the code and press {} in the interface or hit Ctrl-k if you are on a desktop (not sure if the shortcut is different on a Mac)

  • thanks, it worked just fine.. – Klodi Gj Aug 19 at 9:26

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.