4

After a quote environment, Beamer fails to ensure text begins on a new line:enter image description here

Code:

\documentclass[10pt]{beamer}
\begin{document}
\begin{frame}
 Quote:
 \begin{quote}
  Quoted.
 \end{quote}
 I quoted.
\end{frame}
\end{document}

This seems like a bug: could anyone advise me how to fix it globally? (Rather than, say, \\ after all the quote environments which don't end at the end of a paragraph in the source file.)

5
  • 1
    The commit: github.com/josephwright/beamer/commit/… is responsible for this change. Sep 9, 2019 at 11:12
  • Thanks, @Raaja. I've reproduced the difference before and after that commit. (But I'm not skilled enough to see which bit of the new code is responsible.) Sep 9, 2019 at 13:19
  • I made my comment on behalf of one of the experts in beamer. Therefore, I am also not qualified enough to differentiate the problem. So, may be we should wait until someone else answers this :) Sep 9, 2019 at 13:23
  • 1
    On behalf of samcarter: "the implementation of the beamercolorbox was changed which has a few far reaching consequences. Amongst other things, a beamercolorbox is now smaller than the \textwidth, therefore there is enough space left on the line to fit a few small words like "I". As temporary solution I suggest to use raw.githubusercontent.com/josephwright/beamer/… and wait for the beamer maintainers to fix it." Sep 10, 2019 at 6:10
  • Thanks, @Raaja (and samcarter). This seems to work, and not to destroy anything else in my slides. Sep 10, 2019 at 10:25

1 Answer 1

1

This was a temporary bug in beamer and has since been fixed.

Update to beamer version v3.57 or newer.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .