1

When transpush is applied it affects the whole full page and not only the new onslide content:

MWE

    \documentclass{beamer}
\usepackage{tikz}

\begin{document}

    \begin{frame}[t]{Title}
        \centering
        \begin{tikzpicture}
        \onslide<.->{
            \node(a) {\includegraphics[width=0.6\textwidth] {example-image-a}};
        }

        \onslide<+(1)-+(1)>{
            \node[anchor=east,label={[align=left,xshift=-3mm,font=\small]left:Gruppe 1:\\ "Beschreibung Bild B"}] at ([yshift=-3.5cm]a.east){\includegraphics[width=122pt]{example-image-b}};
        }

        \onslide<+(1)-+(1)>
        \transpush<.->[direction=180]
        \node[anchor=east,label={[align=left,xshift=-5mm,,yshift=-2mm,font=\small]left:Gruppe 2:\\ "Beschreibung Bild C"}] at ([yshift=-3.5cm]a.east){\includegraphics[width=122pt]{example-image-c}};

        \onslide<+(1)-+(1)>
        \transpush<.->[direction=180]
        \node[align=center,text width=122pt,yshift=0.5mm,anchor=east,label={[align=left,xshift=-14mm,yshift=0mm,font=\small]left:Text:}] at ([yshift=-3.5cm]a.east){\textit{Some Text}};

        \onslide<1->
        \end{tikzpicture}
    \end{frame}
\end{document}

However, with everything the same and applying transwipe, it affects only the new onslide content, which is what I desire.

MWE:

\documentclass{beamer}
\usepackage{tikz}

\begin{document}

    \begin{frame}[t]{Title}
        \centering
        \begin{tikzpicture}
        \onslide<.->{
            \node(a) {\includegraphics[width=0.6\textwidth] {example-image-a}};
        }

        \onslide<+(1)-+(1)>{
            \node[anchor=east,label={[align=left,xshift=-3mm,font=\small]left:Gruppe 1:\\ "Beschreibung Bild B"}] at ([yshift=-3.5cm]a.east){\includegraphics[width=122pt]{example-image-b}};
        }

        \onslide<+(1)-+(1)>
        \transwipe<.->[direction=180]
        \node[anchor=east,label={[align=left,xshift=-5mm,,yshift=-2mm,font=\small]left:Gruppe 2:\\ "Beschreibung Bild C"}] at ([yshift=-3.5cm]a.east){\includegraphics[width=122pt]{example-image-c}};

        \onslide<+(1)-+(1)>
        \transwipe<.->[direction=180]
        \node[align=center,text width=122pt,yshift=0.5mm,anchor=east,label={[align=left,xshift=-14mm,yshift=0mm,font=\small]left:Text:}] at ([yshift=-3.5cm]a.east){\textit{Some Text}};

        \onslide<1->
        \end{tikzpicture}
    \end{frame}
\end{document}

I couldn't find any hints on how to achieve transpush being applied only for new onslide content like transwipe. Would appreciate any suggestions.

0

You must log in to answer this question.

Browse other questions tagged .