0

I am getting this message when I submit my overleaf file to arXiv even though overleaf doesn't have any kinds of errors or warnings!

arXiv's automated TeX processing has failed to process your source

these are the packages I am using

\documentclass[5p,preprint]{elsarticle}

\journal{Energy}
\setcitestyle{square}
\usepackage{times}
\usepackage{xurl}
\usepackage{hyperref}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{subfig}
\usepackage{amsmath}
\usepackage[RPvoltages]{circuitikz}
\usetikzlibrary{patterns}
\usepackage{array,booktabs}
\usepackage{tikz}
\usepackage{float}
\hypersetup{pdfauthor=whatever}
\hbadness=6000
\overfullrule=1pt
\hfuzz=2pt
\pdfoutput=1

Error

! LaTeX Error: File `xurl.sty' not found.

Type X to quit or <RETURN> to proceed,
or enter new name. (Default extension: sty)

Enter file name:
! Emergency stop.
<read *>

l.7 \usepackage
{hyperref}^^M
! ==> Fatal error occurred, no output PDF file produced!
Transcript written on main.log.

[verbose]: pdflatex 'main.tex' failed.
[verbose]: Removing (La)TeX AUX file called 'main.spl' (1599425496 >= 1599425496)
[verbose]: 'htex' is not a valid TeX format; will ignore.
[verbose]: TEXMFCNF is unset.
[verbose]: ~~~~~~~~~~~ Running htex for the first time ~~~~~~~~
[verbose]: Running: "(export HOME=/tmp PATH=/texlive/2016/bin/arch:/bin; cd /submissions/3355830/ && tex 'main.tex' < /dev/null)" 2>&1
[verbose]: This is TeX, Version 3.14159265 (TeX Live 2016) (preloaded format=tex)
(./main.tex
! Undefined control sequence.
l.1 \documentclass
[5p,preprint]{elsarticle}
?
! Emergency stop.
l.1 \documentclass
[5p,preprint]{elsarticle}
No pages of output.
Transcript written on main.log.

[verbose]: tex 'main.tex' failed.
[verbose]: TEXMFCNF is unset.
[verbose]: ~~~~~~~~~~~ Running tex for the first time ~~~~~~~~
[verbose]: Running: "(export HOME=/tmp PATH=/texlive/2016/bin/arch:/bin; cd /submissions/3355830/ && tex 'main.tex' < /dev/null)" 2>&1
[verbose]: This is TeX, Version 3.14159265 (TeX Live 2016) (preloaded format=tex)
(./main.tex
! Undefined control sequence.
l.1 \documentclass
[5p,preprint]{elsarticle}
?
! Emergency stop.
l.1 \documentclass
[5p,preprint]{elsarticle}
No pages of output.
Transcript written on main.log.

[verbose]: tex 'main.tex' failed.
[verbose]: We failed utterly to process the TeX file 'main.tex'
[error]: Unable to sucessfully process tex files.
*** AutoTeX ABORTING ***

[verbose]: AutoTeX returned error: Unable to sucessfully process tex files.

[verbose]: $autotex->process failed $@: $?: 0 $!: Inappropriate ioctl for device
[verbose]: Error running AutoTeX process

:

4
  • 1
    Did you check the log file that arXiv provides? If yes, what does the log say? From arxiv.org/help/submit_tex: "If your submission does not TeX properly, you will receive the log from our auto-TeXing script at the Process step. The information contained in this complete log should be sufficient to identify the problem, so examine it carefully; check the end of the log for TeX errors."
    – Marijn
    Sep 6, 2020 at 21:03
  • @Marijn, I updated the question and added the error
    – soooleh
    Sep 7, 2020 at 1:57
  • 1
    According to the log, arXiv does not have xurl, which was added in 2017.
    – Davislor
    Sep 7, 2020 at 2:20
  • @soooleh To solve the problem you can try to include xurl.sty in you submission using filecontents and see if this does the job.`
    – Denis
    Sep 7, 2020 at 5:52

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.