0

Compiling the following MWE:

\documentclass{article}

\usepackage[
    type={CC},
    modifier={by-sa},
    version={4.0},
    lang={spanish}
]{doclicense}

\usepackage{lipsum,siunitx}

\begin{document}
    
\lipsum[1-3]
    
\end{document}

When I compile I get the follwing error:

! Undefined control sequence.
<argument> \hyxmp@dc@lang 

However, even with the error, a PDF is produced. How does one get rid of the error? This started happening after my last TeXLive upgrade; current version is 2020.20200925-1 (running on Debian Testing); doclicense is version 2.2.1.dev.

1 Answer 1

0

The doclicence package says that it requires hyperxmp. However, your code would not run for me unless I explicitly loaded hyperxmp under v2.2.0 of doclicense. When I updated to v2.2.1 of doclicense the issue went away. (I have v5.4 of hyperxmp.)

\documentclass{article}

\usepackage[
    type={CC},
    modifier={by-sa},
    version={4.0},
    lang={spanish}
]{doclicense}

\usepackage{lipsum,siunitx,hyperxmp} % <--- load hyperxmp with v2.2.0 of doclicense

\begin{document}
    
\lipsum[1-3]
    
\end{document}

By loading hyperxmp explicitly, I got the output shown below with v2.2.0 of doclicense: enter image description here

1
  • Right! I suppose the version I have of doclicense is still "in development", because it says it is v.2.2.1.dev. This works; what I don't understand is why now, I had been working with files using doclicense before without this error. Thanks! Oct 7, 2020 at 3:51

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .