2

I am trying to do a list with itemize in beamer and the bullets are not shown. I've read some comments here that the enumitem package might be the problem but I don't use it so I don't why this is happening. I would be glad if someone can have a look at my preamble and stress what's the problem. Here is my preamble code:

\documentclass[xcolor=dvipsnames,hyperref={breaklinks=true},mathserif,professionalfont,12pt]{beamer} 
\usepackage{ragged2e}
\usecolortheme[named=RoyalBlue]{structure} 
\useoutertheme{infolines} 
\usetheme[height=7mm]{Rochester} 
\setbeamertemplate{items}[ball] 
\setbeamertemplate{blocks}[rounded][shadow=true] 
\setbeamertemplate{navigation symbols}{}
%\usefonttheme{serif}
\usefonttheme{professionalfonts}
\makeatletter
\setbeamertemplate{footline}
{
  \leavevmode%
  \hbox{%
  \begin{beamercolorbox}[wd=.333333\paperwidth,ht=2.25ex,dp=1ex,center]{author in head/foot}%
    \usebeamerfont{author in head/foot}\insertsection
  \end{beamercolorbox}%
  \begin{beamercolorbox}[wd=.333333\paperwidth,ht=2.25ex,dp=1ex,center]{title in head/foot}%
    \usebeamerfont{title in head/foot}\insertsubsection
  \end{beamercolorbox}%
  \begin{beamercolorbox}[wd=.333333\paperwidth,ht=2.25ex,dp=1ex,right]{date in head/foot}%
    \usebeamerfont{date in head/foot}\insertshortdate{}\hspace*{2em}
    \insertframenumber{} / \inserttotalframenumber\hspace*{2ex} 
  \end{beamercolorbox}}%
  \vskip0pt%
}
\makeatother
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage{tikz}
\usetikzlibrary{shapes.geometric, arrows,positioning}
\tikzset{
  startstop/.style={
    rectangle, 
    rounded corners,
    minimum width=3cm, 
    minimum height=1cm,
    align=center, 
    draw=black, 
    fill=red!30
    },process/.style={
    rectangle, 
    minimum width=3cm, 
    minimum height=1cm, 
    align=center, 
    draw=black, 
    fill=blue!30
    },
  decision/.style={
    rectangle, 
    minimum width=3cm, 
    minimum height=1cm, align=center, 
    draw=black, 
    fill=green!30
    },
  arrow/.style={draw,thick,->,>=stealth},
  dec/.style={
    ellipse, 
    align=center, 
    draw=black, 
    fill=green!30
    },
}
%\usepackage[margin=1in]{geometry}%margins
%\usepackage{amsmath}%math..
\usepackage{graphicx}%graphics
\usepackage{refstyle}%refstyle
\usepackage{float}%graphs floating
\usepackage{subcaption}%subcaption
\usepackage{makecell}%tables
\usepackage{diagbox}%diagonal tables
\usepackage[nottoc,numbib]{tocbibind}%ref
\usepackage[redeflists]{IEEEtrantools}
\usepackage{gensymb}
\usepackage{listings}
\usepackage{mathtools}
\usepackage{bbm}
\usepackage{ucs}

Thanks, Roi

6
  • 2
    Hi and welcome to TeX.SX. To be able to help you we need to be able to recreate the problem. We need a Minimal Working Example: A short code (as short as possible) that recreates the problem, beginning with \documentclass{beamer} and ending with \end{document}
    – Elad Den
    Commented Nov 3, 2020 at 9:21
  • 3
    I would suspect \usepackage[redeflists]{IEEEtrantools} as beamer uses its own list definitions. Since IEEEtrantools is not beamer aware, I would probably not use it with beamer
    – daleif
    Commented Nov 3, 2020 at 11:42
  • Thank you daleif! It worked!!
    – Roi Bar-On
    Commented Nov 3, 2020 at 12:28
  • @daleif Would you like to post an answer? Commented Sep 21, 2022 at 14:25
  • 1
    @daleif yes, I'm looking through a couple of unanswered question. Commented Sep 21, 2022 at 14:31

1 Answer 1

3

The line

\usepackage[redeflists]{IEEEtrantools}

redefines list in a manner not expected by beamer and like enumitem probably should not be used with beamer.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .