0

I updated the packages in my distribution Latex this week and I lost bookmarks in the pdf :

Compilation with Pdflatex work well but compilation with latex+dvips+ps2pdf break bookmarks on the pdf file.

here is a mimimal exemple :

\documentclass{article}
\usepackage{hyperref}

\usepackage{bookmark}
\usepackage{tikz}

\begin{document}

\section{One section}

Some text

\newpage 

\section{Another section}

Another text

\end{document}

You can download the pdf file without bookmark here

With only \usepackage{bookmark} or only \usepackage{tikz} it work but not with both.

Does anyone understand what's going on ?

I use Miktex 20.11 and GPL Ghostscript 9.53.3 on windows 8.1

11
  • I can't confirm your problem (tested by pdfLaTeX in MikTeX 20.11, W10). Your MWE works fine, bookmark are visible as expected in Adobe Reader. BTW, hyperref package had to be loaded in preamble last. How you compile your document?
    – Zarko
    Commented Nov 5, 2020 at 15:09
  • The bug is with compilation latex+dvips+ps2pdf. There is a bug too if i put packages in other order like : \usepackage{tikz} \usepackage{bookmark} \usepackage{hyperref} Commented Nov 5, 2020 at 15:21
  • I can confirm this, but I have no idea yet why they are lost, in the ps they are still there. Commented Nov 5, 2020 at 15:24
  • It looks like a ghostscript problem. If I convert the ps with a ps2pdf from texlive 2019 it works fine, with ps2pdf the same ps fails. Commented Nov 5, 2020 at 15:28
  • Hm, it could also be an error in the dvips backend of pgf. If I remove a piece of code there, the bookmarks reappear. Commented Nov 5, 2020 at 16:39

1 Answer 1

1

The version 1.29 2020-11-06 of the bookmark package resolve the problem.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .