14

I have this problem where I can't built slide documents with beamer every time I include a math environment as simple as $\mu = A$. The log file posts this message at the end:

!pdfTeX error: miktex-pdftex.exe (file mathkerncmssi10): Font mathkerncmssi10 a
t 657 not found
 ==> Fatal error occurred, no output PDF file produced!

I understand that the file (mathkerncmssi10) that is apparently missing is part of the package sansmathaccent, but the package is already there and updated.

This is driving me crazy, I would appreciate any help.


Sure, I tried this with several examples. I can post this one

\documentclass{beamer}
\usepackage[latin1]{inputenc}
\usetheme{Warsaw}
\title[Make a LaTeX presentation using Beamer]{Introduction  to Beamer\\How to make a presentation with LaTeX?}
\author{Nadir Soualem -- Astozzia}
\institute{Math-linux.com}
\date{Jule 13, 2007}
\begin{document}
\begin{frame}
\titlepage
\end{frame}
\begin{frame}{Introduction}
This is a short introduction to Beamer class.
$\mu=A$
\end{frame}
\end{document} 

By the way, it turns out that I just tried this one in another PC and works fine.

6
  • 5
    This looks like a defective installation. I'd be tempted to run the MiKTeX update wizard: do it both in 'admin' and 'normal user' modes to make sure you get everything.
    – Joseph Wright
    Jul 21 '12 at 6:33
  • 5
    Your pdftex.map-file hasn't been updated. Normally this happens if you have a local pdftex.map (in your user profile) created e.g. by an on-the-fly installation. In such cases you must run updmap to update the map if you install a font. Jul 21 '12 at 10:24
  • 2
    I don't understand why this topic has been closed. I had the same problem and @UlrikeFischer's solution has rescued me. Sep 29 '13 at 9:35
  • 5
    Can someone with enough privileges vote to reopen? I had the same problem too, solved running C:\Pragram Files\MiKTeX\miktex\bin\updmap.exe, thanks @UlrikeFischer
    – Oriol
    Dec 8 '13 at 21:40
  • 1
    It solved my problem too @Oriol Aug 28 '18 at 23:29
13

Your pdftex.map-file hasn't been updated. Normally this happens if you have a local pdftex.map (in your user profile) created e.g. by an on-the-fly installation. In such cases you must run updmap to update the map if you install a font.

2
  • 1
    I have the problem cited by the OP, and unfortunately, your suggested fix does not resolve it. I did locate two files: xpdftex_ndl14.map and xpdftex_dl14 that could be culprits, I suppose. Feb 7 '14 at 11:10
  • See also this answer (especially the Example section).
    – Pedro M.
    Mar 19 '15 at 1:23
4

This worked for me when I had a similar error.

Simply navigate to your miktex bin directory (e.g. c:\Program Files\MiKTeX 2.9\miktex\bin\) and execute the commands below:

  • initexmf --mkmaps
  • initexmf --update-fndb
2
  • Welcome to TeX.SX!. Thank you for posting an answer. However this question was asked 7 years ago, so it may receive little attention. Feel free to contribute to newer questions !
    – BambOo
    Sep 10 '19 at 10:27
  • The question is old, but the problem still present in 2021: this answer solved my problem. Thanks. Sep 17 at 15:04
0

I had the same problem. Then I simply search for the "pdftex.map" file, which was in my user profile, and deleted the file. After that, my latex worked again.

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.