2

So my upgrade of TL2022 didn't go without a hitch. When I compile a document with lualatex, I get the following strange errors:

warning  (nodes): attempt to copy free vlist node 8648, ignored
warning  (nodes): attempt to copy free vlist node 8779, ignored
warning  (nodes): attempt to copy free hlist node 8607, ignored
warning  (nodes): attempt to copy free hlist node 8616, ignored
warning  (nodes): attempt to copy free vlist node 8875, ignored
warning  (nodes): attempt to copy free hlist node 8884, ignored

(and more) and there's no resulting PDF. The last error is:

error:  (pdf backend): no vlist or hlist in (xform) shipout
!  ==> Fatal error occurred, no output PDF file produced!%                    

What do I need to do to get lualatex working again? For definiteness, my test documents compile fine with pdflatex and xelatex.

1
  • 2
    @Mico I've been on this site long enough to know when to post a MWE! I judged it not helpful here because it felt like a problem with my installation not with a document so posting a MWE wouldn't help. Indeed, thanks to Ulrike's suggestion on my other question it was a problem with the formats not being re-compiled during my installation. I've now run fmtutil-sys --all and the problem is solved. This is probably now too localised but it might be useful for someone else. Oct 20, 2022 at 21:51

1 Answer 1

3

This turned out to be due to the same problem as on my question expl3.sty date mismatch after TL update, namely that the formats hadn't been rebuilt during the installation.

I had to manually run fmtutil-sys --all and that fixed the problem.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .